Vers aardbeienroomijs

Porties : 6600g verse aardbeien, kroontjes verwijderd
350 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
150 gr ruwe rietsuiker
3 eierdooiers
3 eetlepels rietsuikerstroop

Klaar in 30min.

Doe de aarbeien in blender of keukenmachine. Hierna schenkje de aardbeien in een grote kom.
In een sauspan op een middelhoog vuur 275 ml extra dikke room verwarmen tot de room langs de rand begint te bubbelen.
In een grote kom suiker, eierdooier, resterende room en rietsuikerstroop opkloppen. Geleidelijk en onder constant roeren de warme room aan het eiermengsel toevoegen. Het mengsel teruggieten in de pan en verhitten tot de saus dik genoeg is dat het aan de bolle kant van een metalen lepel blijft plakken (ong. 5 minuten). NIET LATEN KOKEN. Het roommengsel bij de aardbeien zeven, mixen en in de koelkast koud laten worden.
Vul de ijsmachine met het mengsel en invriezen volgens de gebruiksaanwijzing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *