Lauwe rillette van buikspek met asperges en kruidenscheuten

Voor 4 personen:
4 asperges
bakboter
600 gr buikspek
groene kruidenscheuten
grof zout en peper
300 gr sjalot
90 gr sojasaus
witte wijnazijn
Snij de sjalot in grove stukken, bak ze goudbruin in wat bakboter. Snij het spek in stukken en bak het bij de sjalot.

Voeg de sojasaus toe en laat gedurende ongeveer 10 uur zachtjes sudderen. Maak nadien de vezels van het vlees voorzichtig los. Kook 3 asperges beetgaar en verfris in ijswater.

Snij 1 asperge in balkjes, kruid en meng deze met de olijfolie, witte wijnazijn, peper van de molen en grof zout. Leg de lauwe rillettes in een diep bord. Schik daarop de salade van asperges. Werk af met de groene kruidenscheutjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *