Aspergesoep

Voor 4 personen:
1/2 el groentenbouillon
1/2 dl room
1,5 kg witte geschilde asperges
1 aardappel
1 klontje boter
2 l kookvocht (of water)
1/2 ui
1 wit van prei
Snij alle groenten behalve de asperges zeer fijn. Doe een klontje boter in de pot en stoof de groentjes rauw aan.Snij de puntjes van de asperges. Snij de rest van de asperges zeer fijn en voeg deze aan de groentjes toe. Stoof rauw aan gedurende 6 minuten.

Giet nu het kookvocht erbij (of gebruik water) en voeg een lepel groentenbouillon toe. Het geheel laten opkoken tot alle groentjes heel zacht gekookt zijn.

Nu de soep mixen tot alles mooi glad is. Voeg nog wat room toe voor de smeuïgheid en laat de aspergepunten op het einde meekoken (je kiest hier zelf of je ze ook helemaal gaar kookt of je ze beetgaar wenst).

Werk af met een blaadje groen.

Selecteer of zoek een recept uit de lijst hier rechts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *