Aspergeroomsoep

Voor 4 personen:
12 Flandria asperges
15 dl bouillon
30 g boter (bakboter)
40 g bloem (tarwebloem)
peper
zout
1 eierdooier
0.5 dl room
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
De asperges schillen en in stukken van 1 centimeter snijden. De aspergepunten afzonderlijk houden.
De stukjes asperge laten gaarkoken in een weinig licht gezouten water.
De stukjes asperge samen met het kookvocht doorsteken in een roerzeef.
De boter laten smelten, de bloem toevoegen en aanlengen met kokende bouillon en de doorgestoken asperges.
De aspergepunten toevoegen en nog een vijftal minuten laten doorkoken. Op smaak brengen met peper en zout.
De eierdooier loskloppen met de room en overgieten met de soep.
Versieren met fijngehakte peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *