Aspergerisotto met zalm

Voor 4 personen:
4 schijfjes gerookte zalm
200 gr risottorijst
1 bussel witte asperges
bakboter
basilicum
bieslook
dille
8 el geraspte parmezaan
6 dl groentebouillon
kervel
2 dl witte wijn
Schil de asperges en snij ze schuin fijn. Stoof ze aan in boter op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.Blus met de wijn en laat deze een 4 minuten verdampen. Voeg dan de groentebouillon toe en laat heel rustig garen onder deksel tot de groentebouillon opgenomen is. Zet het vuur af en voeg de helft van de parmezaanse kaas toe en sluit het deksel. Laat 2 minuutjes trekken en roer voorzichtig.

Serveer in een diep bord, overstrooi met geraspte parmezaan, gerookte zalmreepjes en verse kruiden.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *