Aardbeientaartjes

Porties : 12

12 kant-en-klare taartvormpjes, gebakken
150 gr (basterd)suiker
2 1/2 eetlepel maïzena
snufje zout
225 ml appelsap
500 gr verse aardbeien, ontkroond

Voor de glazuur: suiker, maizena en zout vermengen. Appelsap erdoor roeren en op een matig hoog vuur al roerend aan de kook brengen en tot een dikke, gladde vloeistof laten inkoken. 10 minuten laten afkoelen.
De taartvormpjes met een dun laagje glazuur besmeren. Aardbeien erover rangschikken en eventueel in stukjes snijden zodat ze goed passen. De resterende glazuur over de aardbeien scheppen en goed bedekken. 2-4 uur in de koelkast zetten. Naar wens eventueel garneren met slagroom of custardpudding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *