Aardbeientaart met zelfgemaakte bodem

Opbrengst : 2 taarten

Voor de taartbodem:
300 gr bloem
80 gr witte basterdsuiker
125 gr boter
een snufje zout
1 eidooier
50-100 ml water

Voor de vulling:
500 ml melk
vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
130 gr suiker
4 eieren
30 gr bloem
1 bakje aardbeien, schoongemaakt

Meng in een keukenmachine of een grote kom de bloem, suiker, zout en boter. Mix of kneed met de hand tot het mengsel kruimelig is. Voeg eidooier en water toe en kneed tot het deeg glad is en een bal vormt. Verdeel het deeg over de bodem en de randen van een ingevette taartvorm.
Prik het deeg in met een vork en bedek dan met bakpapier en een steunvulling (bonen of speciale steentjes), zodat het deeg geen luchtbelletjes krijgt of inzakt.
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Terwijl de bodem bakt, breng je de melk met een half vanillestokje in een steelpan op matig vuur aan de kook. In een kom of de kom van een keukenmachine, mix je de suiker en de eieren tot een romige, lichtgele massa. Voeg de bloem toe.
Roer de hete melk er beetje bij beetje doorheen (nadat je het vanillestokje hebt verwijderd) en giet alles in de pan en laat op heel laag vuur zachtjes koken tot de room dik genoeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *