Aardbeien in chocolade

200 gr chocolade, in stukjes
500 gr aardbeien
We gaan de aardbeien voorzien van een laagje chocolade door chocolade te smelten in een glazen kommetje boven op een kookpot gevuld met water, de au bain-marie wijze. Eerst gaan we een kookpotje vullen met water, we plaatsen het glazen kommetje boven op het kookpotje. We brengen het water tot het kookpunt en vullen het glazen kommetje met wat chocolade. We roeren lichtjes in de chocolade tot de chocolade volledig gesmolten is. Daarna nemen we de aardbeien en doppen ze in de chocolade, als de chocolade op is of er is nog onvoldoende voegen we weer enkele blokjes chocolade toe en roeren we weer tot het gesmolten is. Dit doen we tot onze aardbeien of chocolade op zijn of tot we er genoeg hebben. We laten de aardbeien 30-45 minuten afkoelen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *