Aardbeien cupcakes

Porties : 12140 gr boter, op kamertemperatuur
150 gr ruwe rietsuiker
3 eieren
220 gr zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel zout
4 eetlepels verse aardbeien, zeer fijngesneden en uitgelekt
De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen. Zelfrijzend bakmeel met zout vermengen, het botermengsel toevoegen en het geheel grof mengen. Tenslotte de aardbeien erdoor scheppen. Het beslag gelijkmatig over de vormpjes verdelen.
20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De bakvorm op een rooster zetten en laten afkoelen. Als de muffins zijn afgekoeld de cakejes op een presenteerschaal leggen en eventueel glaceren met glazuur naar keuze.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *